Historie

Historie en Perspectief:

Onder de naam Arta, later Lievegoed, is ruim 35 jaar verslavings- en psychosociale zorg aangeboden in het noorden van het land, middels klinische opname, ambulante begeleiding en dagbesteding.  Wegens centralisatie is eind 2016 besloten de noordelijke locaties te verplaatsen naar het midden van het land. Waar enkele collega’s mee verhuisden, bleef er een kleine gepassioneerde groep noorderlingen over die zijn gaan onderzoeken of een doorstart mogelijk was.

In september 2017  zijn we gestart met het aanbieden van dagbesteding en hopen organisch te kunnen groeien naar een breder aanbod van ambulante en op termijn weer klinische hulpverlening.

Doelgroep in deze startfase: mensen die om verschillende redenen ruimte nodig hebben om te herstellen, tot rust te komen, zich (opnieuw) te verbinden met de levensstroom. Zoals bij herstel na trauma, ziekte, burn-out, lichte verslavingsproblematiek of psychosociale problemen.

Kernwoorden zijn: ontmoeting, natuur, zingeving, kunst en stilte

Visie: in onze visie gaan we uit van een concept op gezondheid wat de laatste jaren steeds meer weerklank vindt: “de positieve gezondheidszorg”.

Waar: 1 van de initiatiefnemers, Susan Goslinga had al een praktijk/atelier binnen therapeuticum Lemminkäinen en deze locatie leek bij uitstek geschikt om te starten.  Hoewel het een prachtige locatie is missen we wel echt het buitenleven, de heilzame werking van de natuur. We zouden graag uitbreiden met werken in bloemen en/of moestuin en zoeken nog naar een locatie in/om de stad Groningen die ook dit element kan bieden.

Tips voor een dergelijke locatie zijn zeer welkom!